امام صادق علیه السلام فرمود:
هر کس زیارت عاشورا بخواند ، شب اول قبر در آغوش امام حسین علیه السلام قرار خواهد گرفت.
کامل الزیارات ، ص 75
?اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ?
اللهـم اجعنـــا من الـــذیـــن بذلوا مهجهمــ دون الحسينــــ عليه السلامـــــ
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل الفرجهم
12 فروردین، روز «جمهوری اسلامی»
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال ۱۳۵۷، به دعوت امام خمینی همهپرسی حکومت جمهوری اسلامی ایران در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران برگزار شد و ۹۸٫۲ واجدین شرکت در همهپرسی با دادن رای «آری»، با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.
خلاصه محصول بیست و دو بهمن روز جمهوری اسلامی روز دوازدهم فروردین بود. یک خصوصیت دیگر هم در روز جمهوری اسلامی ما هست و آن اینکه آن روز عید فقط ما مردم ایران نیست، بلکه عید همهی کسانی میتواند باشد که مسلمانند.(1)
1_مقام معظم رهبری
آیت الله هاشمی در یادداشتهای روزانهاش به تاریخ ٢ فروردین سال ١٣٧٥ نوشته است:
«هوای کیش خوب بود. بیشتر به استراحت و قدم زدن گذشت. به خاطر اینکه تعمیر بعد از طوفان در دست انجام است، سامانی نداریم. ساعتی به گشت در جزیره گذراندیم. از مرکز آموزش، مرکز پیام، موزه و ساختمان عظیم دردست ساخت برای امور تجاری و هتل و خدماتی از بخش خصوصی بازدید کردم.
عصر آقای [عبدالمجید] معادیخواه، [رییس بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی] آمد. مصاحبهای در مورد خاطرات قبل از انقلاب انجام شد. خبر رسید، [محمد روحانی]، پسر دکتر [حسن] روحانی، [نایب رییس مجلس و دبیر شورای عالی امنیت ملی]، در اثر حادثهای فوت کرده است. با ایشان تلفنی صحبت کردم. خیلی متأثر بود و گفت، دیشب در خانه با گلولهای کشته شده است. ظواهر نشان میدهد که احتمالاً در حال ور رفتن با اسلحه، از دستخودش در رفته، ولی احتمالات دیگری هم مطرح است؛ در حال بررسی هستند. پیام تسلیتی برای پخش فرستادم.»
خاطره: زمانی جمعی از دانهدرشتهای کاشانی (مقیم تهران) منزل ما آمدند، که آقای قرائتی! الان وقت غیرت محلی است. گفتم: چه کار کنیم؟ گفتند: یک خط راهآهن میخواهند از تهران به اصفهان بکشند. قرار است از دلیجان ببرند. تو وزیر را ببین، که راه قطار را به جای دلیجان از کاشان ببریم. گفتم: راه قطار سه دلیل دارد که از کجا برود، یک: کدام راه نزدیکتر است، دو: کجا مسافرش بیشتر است، سه: کجا جادهاش ارزانتر تمام میشود. یک وقت میبینی در یک جاده سی تا پل باید بزنند، برای وزارت راه سنگین تمام میشود و همراهیشان نکردم. رفتند و گفتند: قرائتی به درد نمیخورد، خنثی است. گفتم: الحمدلله رب العالمین. البته نمایندگانی که مردم چشم امید به آنها دارند، باید به فکر حمایت از کسانی که او را انتخاب کردهاند باشند، اما به حق!
منبع:
خاطرات اقای قرایتی
اگر ما می بینیم امام این قدر می تواند در میان مردم ایران و جهان نفوذ کند و در بین جوانان این چنین دلباخته داشته باشد و در قلوب مردم دنیا نفوذ کند، به خاطر آن اخلاصشان بود. اگر می بینیم امام آن وقت که می خواهد مبارزه را با رژیم طاغوتی، شروع کند از هیچ چیز نمی ترسد
ــ اول می خواهد همه ی علما را جذب و با همکاری هم کار کنند ــ وقتی می بیند برخی علما کوتاه می آیند خودش جلو می افتد. خطر زندان، تبعید و همه چیز را تحمل می کند، این به واسطه همان اخلاص است.
او می فهمد در آن شرایط، تنها راه دفاع از اسلام همین است. من خودم شاهد بودم که فرمایشات بعضی از آقایان در آن ایام، تخطئه امام بود! در حوزه به عنوان اینکه افرادی کشته می شوند، خونریزی می شود، عدّه ای با قیام امام، مخالف بودند، می گفتند: جواب این خون ها را چه کسی می دهد ولی ایشان محکم ایستاد؛ چون می دانست راه واقعی همین است و در جواب اعتراض ها می فرمود: هر چه امیرالمؤمنین علیه السّلام جواب داد من هم می دهم. این نتیجه ی عمل عالم مخلص است. همین حالت اخلاص بود که همه، حتی دنیا را جذب کرد. ما ارزش امام را نمی دانیم؛ در حالی که حضرت امام اسلام را احیا کرد. الان اسلام و مخصوصاً تشیّع، جایگاه خاصی در سراسر جهان پیدا کرده است و بسیاری راغب هستند و می خواهند که تشیّع را بشناسند و همه اینها نتیجه اخلاص امام است.
نتیجه می گیریم که آنچه مهم است و آنچه برای انسان می ماند همین اخلاص است. طلبه ای که در آغاز راه طلبگی است، باید سعی کند این حالت را در خود ایجاد و تقویت کند.
منبع :
رهنمود هایی ب طلاب دانشجویان از منظر ایت الله ابراهیم امینی