بسيج از منظر ولايت
ای تشنه ای که بر لب دریا گریستی از دیده خون زمرگ احبا گریستی
تنها نه بهر تشنه لبان اشک ریختی
دیدی چو کام تشنه سقا گریستی
«ثلاث منجیات للمؤمن:کفّ لسانه عن الناس و اغتیابهم ،و إشغاله نفسه بما ینفعه لآخرته و دنیاه،و طول بکائه علی خطیئته»؛
امام سجاد علیه السلام میفرمایند:سه چیز باعث نجات مومن میشود :دم فرو بستن از بدگوییو غیبت،وادار کردن خود به کارهایی که سود آخرتی داشته باشد وگریه طولانی بر گناهان.
«إنّ المعرفته و کمال دین المسلم ترکه الکلام فیما لا یعنیه، و قله مرائه ،وحلمه،وصبره،و حسن خلقه»؛
امام سجاد علیه السلام میفرمایند :نهایت شناخت و کمال یک مسلمان به ترک سخن بیهوده،کم جدل کردن ،بردباری و خوش اخلاقی است.
منبع/ پیشوایان هدایت زین العابدین حضرت امام سجاد(ع)
موضوع : ویژگی های بسیج از منظر ولایت و رهبری
محققان : دانش پژوهان مدرسه علميه كوثر(س)
هفته ی بسیج فرصت و بهانه ای برای زنده نگهداشتن ارزشها و روح بسیجی در آحاد ملت ایران مخصوصا جوانان پر شور و مدافعان عاشق است.
همان طور که امام عزیز ما فرمودند :من هم آرزو میکنم و از خدا می خواهم که با بسیجیان محشور باش،یعنی سعی میکنیم این روحیه را برای کشور و انقلاب حفظ نماییم .
بسیجی را میتوان در هر قشری از اجتماع جستجو کرد . بسیجی با ایمان عمیق توامبا عواطفی که از خصوصیات ملت ایران سر چشمه میگیرد رفتار و عملکرد دشمن را رصد کرده و هر زمان لازم شد وارد میدان شده و با تفکری که از اسلام ناب محمدی نشأت میگیرد، به مقابله با خطرات می رود.
بسیجی در هر عصر و نسلی برای انجام رسالت خطیر حفاظت از دستاورد های انقلاب در ابعاد سیاسی،فرهنگی و…تلاش میکند.
بسیجی از منظر ولایت دارای دو ویژگی اساسی است.
1-بسیجی یعنی مغز متفکر:
بسيج يعني دل با ايمان مغز متفكر- دارای آمادگی برای همه ی میدانهایی که وظیفه،این انسان رابه آن میدان ها فرا میخواند . حضور همه جانبه در صحنه های دشوار و سخت مبارزه با دشمنان و قرار گرفتن در برابر تهدیدهای همه جانبه انان از ویژگی های این مغز متفکر است. بسیجی برای کشور دل می سوزاند ،او بر آورده کردن نیازهای جامعه و سایر افراد را بر نیازهایخود تر جیح میدهد .او با قصد تحصیل رضای خداوند متعال و بدون هر گونه توقعی در عرصه ی ارتفاع نیازجامعه وابادانی کسور تلاش میکند .برای حفظ استقلال ملی، هر چه بتواند کار میکند و از جان خود هم میگذرد امروز هم اگر احساس کند دشمن می خواهداز روزنه ای ، چه اقتصادی، سیاسی وچه فرهنگی ،به داخل کشور نفوذ کند در مقابل او می ایستد و با مشت به صورتش می کوبد …امام فرموده اند:بسیج باید سازماندهی بشود باید یکدیگر را بشناسد بایدآمادگی به وجود بیاورند وآن را حفظ کنند. امروز هم تکلیف بزرگ شما همین است که دشمنان خیال نکنند بسیج یک امر احساس است.
بسیج آن رزمنده پا کبازیست ،که شبها در فراق مولای خود نجوا میکند و روز در جهادی خضور دارد که یک روز برابر هجوم نظام سلطه ایستادگی کرده و اینک در برابر تهاجم فرهنگی و جنگ نرم آن خاکریز کرده است.
2-بسیجی یعنی الگوی پیشرو:
رهبر دانا و حکیم انقلاب در معرفی الگوی پیشرو فرموده اند: شما امیرالمومنین علیه السلام را فقط به عنوان یک چهره ی دورانچهل ساله و پنجاه ساله و شصت ساله نبینید درخشش آن حضرت در جوانی ،همان الگوی پیشرو و ماندگاریاست که همه ی جوانان می توانند آن را سر مشق خودشان قرار دهند ،در دوره ی جوانی عنصر فداکار و باهوشو جوانی فعای و پیشرو و پیشگام بود ،در همه ی میدان ها موانع بزرگ را از سر راه پیامبر بر میداشت. در عرصه ی حکومت یک فرد کار آمد بود ودرزمینه ی مسائل اجتماعی هم یک جوان پیشرفته ی به تمام معنا بود .
الگوی امروزی پیشرو بودن را نیز شهدا و ایثارگران معرفی فر موده اند که عمل آنها نتیجه ی بسیار بزرگی برای ملت ایران داشت و ملتی را که چند قرن او را به بی حالی و تسلیم در مقابل زور گویان عادت داده بودند،تبدیل کردندبه این ملت با نشاط ، سرافراز ،پرافتخار و با عزم اراده مستحکم و راسخ .
بسیجی ها باید از شهدا و ایثارگران یاد بگیرند والگو پیشرو جامعه باشند باید از بقیه مردم در هوه عرصه های زندگی جلوتر باشند و باید به گونه ای رفتارکنند که احترام و محبت مردم را جلب کنند بسیجی باید نمونه ی اخلاق و تواضع و مهربانی و رعایت مقررات باشد آن کس بسیجی تر است که مقررات را بیشتر رعایت میکند و به خاطر آنکه این فرد بیشتر از همه برای نظام دل می سوزاند . هر کسی که بسیجی است باید به بسیجی بودن خود افتخار کند بسیج بودن سرافرازی و سر بلندی پیش پروردگار است ،فرهنگ بسیجی فرهنگی معنویت و شجاعت و غیرت و استقلال و آزادگی واسیر خواستنهای حقیر نشدن است. بسیج باید در وسط میدان باشند تا فضیلت های اصلی انقلاب زنده بماند.
منابع:
آشنایی با بسیج سطح 1
فصلنامه شمیم معرفت شماره ی22
فصلنامه نور اندیشه شماره ی12
ماهنامه سراج بسیجی شماره 75