چرا امام علی(علیه سلام) درب منزل را باز نکرد؟
چرا امام علی(علیه سلام)درب منزل را باز نکرد؟
شبهه ای مطرح میکنند مبنی بر اینکه: اگر حضرت علی(علیه سلام) در خانه حاضر بود چرا حضرت زهرا(سلام الله علیها) درب منزل را باز کرد تا آن حادثه اتفاق افتد در حالی که باز کردن در توسط زن در صورت حاضر بودن مرد در منزل، خلاف غیرت مردان خصوصا مردان عرب است.
پاسخ:
اولاً) در جلد 44 همین کتاب صفحه 35 آمده است که: عمر بن خطاب آمد و دقّ الباب کرد، پیغمبر خانه بود ولی به حضرت خدیجه(سلام الله علیها) فرمود: «افتحی یا خدیجة» یعنی: «ای خدیجه در را باز کن».
پاسخ:در مورد این که چرا حضرت زهرا سلام الله علیها در آن لحظات به پشت در رفتند، باید نکته مهمی را در نظر داشته باشیم و آن موقعیت خاص حضرت زهرا سلام الله علیها است.
قداست و موقعیت معنوی خاص حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به گونه ای بوده است که دقیقا می¬توان گفت نظیر موقعیت خاص رسول خدا(صلی الله علیه واله) در میان مردم بوده است و رسول خدا (صلی الله علیه واله) در موقعیتهای مختلف و با طرق متعدد جایگاه معنوی این بانوی بزرگ اسلام را برای مردم بیان نموده است، به گونه ای که حتی فردی مثل یزید لعنت الله علیه که قاتل فرزند فاطمه سلام الله علیها است، در مجلس شام حضرت فاطمه را با قداست و عظمت یاد می کند و امروز نیز در جهان اسلام فرد مسلمانی را پیدا نمی کنید که معرفت به عظمت و قداست آن بانو نداشته باشد، با اینکه در طول تاریخ غالب مؤلفین کتب حدیثی و تاریخی چندان علاقه ای به نشر فضائل اهل بیت نداشته اند.
خلاصه این که، زبان و قلم از بیان عظمت بانوئی که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه واله) در برابر او خم می شده و دستانش را بوسه می زدند، عاجز و ناتوان است.
حال با توجه به این موقعیت عظیم حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در میان مسلمین، قطعاً هیچ مسلمانی اصلاً به ذهنش خطور نمی کرد که یک مسلمان به خودش جرأت بدهد کوچکترین اهانتی نسبت به آن حضرت روا دارد و از این جهت حضرت زهرا سلام الله علیها به پشت در آمدند تا:
۱- با جایگاه و شخصیت و منطق قوی خود آنها را از خانه دور کنند.
۲- حمایت خود از حضرت علی (علیه سلام) را اعلام نمایند که مردم بدانند علی علیه السلام دارای چنان جایگاهی است که شخصیت با عظمت و با قداستی مانند حضرت زهرا(س) با تمام وجود از او حمایت می کند.
و این در واقع اتمام حجت بوده است بر آن افراد، و اگر خود حضرت علی (علیه سلام)به پشت در می رفتند، ظالمین به اهل بیت رسول الله (صلی الله علیه واله) با جرأت بیشتر به خانه حمله می کردند و قهراً در پی سوزاندن در، امیرالمومنین (علیه سلام)دستگیر گشته و مسئله تمام می شده است، و بعدها می گفتند: دختر رسول اسلام (صلی الله علیه واله) فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نیز با امیر المؤمنین موافق نبود و اگر او از علی (علیه سلام) دفاع می کرد ما از علی (علیه سلام) دست بر می داشتیم. اما حضرت فاطمه (سلام الله علیها) برای اینکه قاطع ترین حجت های الهی را بر آنها اقامه کند، به گونه ای که در پیشگاه خداوند متعال و پیامبر (صلی الله علیه واله) بلکه در پیشگاه تاریخ و مسلمانان هیچ عذری نداشته باشند، شخصاً به قیام برخواستند تا یک طرف حجت های الهی را بر علیه آنها تمام نمایند و از طرفی نهایت خباثت درونی و پلیدی درونی دشمنان را برای همیشه در تاریخ و برای همه جهانیان، آشکار نمایند.از سوی دیگر «سیوطی» در جلد 5 کتاب «الدر المنثور» ص 50 نوشته است که: «خانه زهرا (سلام الله علیها)خانه نبوت است». بنابراین حضرت زهرا(علیها سلام) و مولا علی(علیه سلام) بر این باور بودند که مهاجمان حریم خانه نبوت و لااقل حرمت خانه مؤمنان را حفظ میکنند نه اینکه بی توجه به دستور خدا و رسول، در خانه اهلبیت پیامبر را آتش زده و به زور وارد خانه میشوند.
دوماً) در جلد 44 همین کتاب صفحه 35 آمده است که: عمر بن خطاب آمد و دقّ الباب کرد، پیغمبر خانه بود ولی به حضرت خدیجه(سلام الله علیها) فرمود: «افتحی یا خدیجة» یعنی: «ای خدیجه در را باز کن».
سوماً) طبق آنچه ابن تیمیه در کتاب «منهاج السنة» نوشته است، کسی در منزل را باز نکرد؛ بلکه مهاجمان به زور وارد خانه حضرت(سلام الله علیها) شدند.
از سوی دیگر «سیوطی» در جلد 5 کتاب «الدر المنثور» ص 50 نوشته است که: «خانه زهرا (سلام الله علیها)خانه نبوت است». بنابراین حضرت زهرا(علیها سلام) و مولا علی(علیه سلام) بر این باور بودند که مهاجمان حریم خانه نبوت و لااقل حرمت خانه مؤمنان را حفظ میکنند نه اینکه بی توجه به دستور خدا و رسول، در خانه اهلبیت پیامبر را آتش زده و به زور وارد خانه میشوند.
منبع:
سایت آوینی