پیامبر از این دسته والدین بیزار است
بدون شک همه ما می دانیم که هر یک از اعضای خانه ، نسبت به همدیگر ، حقوقی دارند که خوشبختی والهی شدن آن خانه ، به اجرای آن حقوق بستگی دارد .
حال پدر ومادر، به عنوان هسته ی مرکزی خانواده ، اگر بتوانند به دور از هر گونه توقعات بی جا ، با جان ودل برای شکوفایی فضایل دینی و اخلاقی خود و خانواده تلاش کنند ، یقینا می توانند همه قله های خوشبختی وسعادت را فتح بکنند.
بر اساس آیه (یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ نارا…) (تحریم-6)، فهمیده می شود که حقوق همسر وفرزندان ، منحصر به تامین هزینه های مادی ( مسکن و پوشاک وخوراک و…) آنها نمی شود ، بلکه ورای این حقوق وهزینه های مادی ، حقوق مهمتری ، در قالب تامین حوایج معنوی وجود دارد که می تواند سعادت خانواده را رقم بزند .
بنابراین آنچه که در نخستین سنگ بناى هر خانواده ، باید حایز اهمیت باشد ، تعلیم و تربیت اسلامی خانواده است ؛ تا بتوان در راستای ترک معاصی وبه کار گرفتن اصول تعلیم وتربیت ، محیطی پاک وخالی از هرگونه آلودگی را در فضای خانه ، برای خانواده فراهم کرد. واین چیزی است که رسول خدا وائمه هدی از ما خواسته اند .
زیرا رسول خدا می فرمایند : من بیزارم از آندسته از والدینی که راه سعادت فرزندانشان را می بندند ومانع خوشبختی آنها می شوند .
(…وَیْلٌ لِأَطْفَالِ آخِرِ الزَّمَانِ مِنْ آبَائِهِمْ فَقِیلَ یَا رَسُولَ اللَّهِ مِنْ آبَائِهِمُ الْمُشْرِکِینَ فَقَالَ لَا مِنْ آبَائِهِمُ الْمُؤْمِنِینَ لَا یُعَلِّمُونَهُمْ شَیْئاً مِنَ الْفَرَائِضِ وَ إِذَا تَعَلَّمُوا أَوْلَادُهُمْ مَنَعُوهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُمْ بِعَرَضٍ یَسِیرٍ مِنَ الدُّنْیَا فَأَنَا مِنْهُمْ بَرِیءٌ وَ هُمْ مِنِّی بِرَاءٌ)
وای بر بچه های آخر الزمان از دست پدر ومادر شان .
پرسیده شد: یا رسول الله ؛ از دست پدر ومادر مشرکشان؟
حضرت فرمود: نه ؛ از دست پدر ومادر مسلمان ومومنی که هیچ چیز از فرائض را به فرزندانشان نمی آموزند ؛ واگر هم فرزندشان بخواهد یاد بگیرد ؛ مانع آن شده ، وبه در آمد اندک آنها خشنود می شوند .من واین پدر ومادر ، از هم بیزاریم .
(مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ج15 164).
اسلام علاوه بر امن کردن محیط خانه ، یکی از اصولی را که به خانواده ها سفارش می کند ، نوع رفتار و برخورد والدین با فرزندان است .
به اینکه پدر ومادرباید ، بین فرزندان خود به انصاف ومواسات رفتار کنند ، تا همه ی افراد خانواده بتوانند با عشق ومحبت به هم ، کارها و مسولیت هایی را که در زندگی خانوادگی به دوش آنها گذاشته شده است ، به وجه احسن انجام بدهند .
رسول گرامی اسلام می فرماید: (اعْدِلُوا بَیْنَ أَوْلَادِکُمْ فِی السِّرِّ کَمَا تُحِبُّونَ أَنْ یَعْدِلُوا بَیْنَکُمْ فِی الْبِرِّ وَ اللُّطْفِ)
بین فرزندانتان به عدالت رفتار کنید ، همانگونه که دوست دارید بین شما به عدالت رفتار شود .
(مکارم الأخلاق-ص : 218).