اعتکاف، دوره آموزشی سربازان حضرت حجت(علیه سلام)...!
چهارمین جشنواره بین المللی علمی فرهنگی اعتکاف با حضور نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید، دانشجویان ایرانی و خارجی در تالار شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیتالله محمدی ریشهری تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی یکی از سخنران های این مراسم بود.
ری شهری گفت: اعتکاف از نظر معنوی خصوصا برای نسل جوان سرنوشت ساز است. سنت اعتکاف نقش ویژه ای در شکوفایی معنوی انسان ایجاد میکند و باعث تحول خود و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه میشود. به برکت انقلاب اسلامی این سنت رشد کرد و بالنده شد. خاطرم هست که اوایل طلبگی فقط چند نفر در مسجد امام قم معتکف میشدند اما الان برای حضور در اعتکاف قرعه کشی میشود.
وی افزود: اعتکاف تبدیل به یک فرهنگ در جامعه ما و سایر کشورها شده است. فرهنگ اعتکاف باید با گسترش کمی و کیفی تقویت شود. اعتکاف رجبیه امروز یک فرهنگ رایج در ایران است. پیشنهاد میکنم به ستاد اعتکاف تا این برنامه را اولا از نظر زمانی گسترش دهند، یعنی زمانهای دیگری غیر از ایام البیض ماه رجب را تبلیغ کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: از الان به بعد باید برای تعمیق این فرهنگ تلاش کرد. اولین نکته، برنامه ریزی برای معرفت افزایی معتکفین است. فرصت حضور جوانان باید استفاده شود تا اولویتهای مهم معرفتی بشکل مناسب و جوان پسند ارائه شود.
ری شهری تاکید کرد: اگر جوان با خدا انس پیدا کند و شیرینی رابطه با خدا را بچشد دیگر مسجد و ارزشهای دینی را رها نمیکند. مهمترین کاری که روحانیت می تواند کند اینست که جوان را عاشق خدا کند. اعتکاف رجبیه چنین ظرفیت و استعدادی را دارد.
تولیت آستان حضرت عبدالعظیم ادامه داد: باید زمینه را فراهم کنیم تا جوانان معتکف بیشتر یاد خدا باشند. هرچه مانع این بشود، خلاف فرهنگ اعتکاف است. جوان معتکفی در زمان پیغمبر مشغول قرائت قرآن بود و با صدای بلند تلاوت میکرد. حضرت به او خطاب کرد که همه شما معتکفین، مشغول مناجات با خدا هستید، کاری نکنید که دیگری ذهنش از این مناجات و ارتباط دور شود. نبی مکرم اسلام تا این حد دقت داشتند که حتی کسی با صدای بلند قرائت نکند که حواس سایر معتکفان را پرت کند.
منبع:
سایت خبرگزاری تسنیم