رذیلهای که تقریباً جز با زیارت اباعبدالله(ع) از بین نمیرود!!!
عُجب، رذیلهای است که تقریباً جز با زیارت اباعبدالله(ع) از بین نمیرود/ امام حسین(ع) عُجب را از انسان میگیرد
•نکتهي دیگری که در مورد زیارت کربلا به خصوص در روز اربعین، باید به آن توجه داشت، این است که در مسیر کربلا و در حرم امام حسین(ع) یک صفتِ رذیلهي بسیار مهم در انسان از بین میرود و آن عُجب است. عُجب، رذیلهای است که تقریباً جز با زیارت اباعبدالله(ع) از بین نمیرود. انسان هر کار خوبِ دیگری(غیر از زیارت اباعبدالله) که انجام میدهد، معمولاً باعثِ تقویت این رذیله در وجودش میشود(زیرا وقتی انسان کار خوبی انجام میدهد، معمولاً دچار عُجب میشود و لذا عُجب در وجودش تقویت میشود) اما این صفتِ رذیله در حرم امام حسین(ع) نابود میشود.
•هر کسی که دارایی یا تواناییای داشته باشد، معمولاً به خاطر داشتن آن دارایی و توانایی دچار عُجب میشود، اما وقتی انسان به زیارت حرم اباعبدالله(ع) میرود، خودبهخود عُجبِ او از بین میرود، روضهي امام حسین(ع) هم این خاصیت را دارد. امام حسین(ع) عُجب را از انسان میگیرد. تقریباً میتوان گفت همهي ما در روز قیامت چیزی غیر از روضهي اباعبدالله(ع) و زیارت امام حسین(ع) و پیادهروی به سمت کربلا نخواهیم داشت. هر کس هر چقدر هم که برای رضای خدا کار کند، باز هم کارهایش (با عُجب و آفتهای دیگر) آلوده خواهد شد و از بین خواهد رفت.
•اما وقتی انسان به حرم امام حسین(ع) میرود و به این مطلب توجه میکند که اباعبدالله(ع) در این مکان مقدس به زمین افتاده است، خودبهخود خُرد و کوچک میشود، به خاک میافتد و دیگر چیزی برایش باقی نمیماند که بخواهد به واسطهي آن، عُجب پیدا کند. اصلاً انسان در مقابل اباعبدالله(ع)، از خودش شرمنده میشود. و البته بلافاصله بعد از این حالتِ افتادگی، یک شادیِ معنوی به انسان هدیه داده میشود. زیارت امام حسین(ع) این کار را با دل انسان انجام میدهد و وقتی انسان اربعین به کربلا میرود، این اثرِ زیبا خیلی بهتر در روح او نقش میبندد.
پیادهروی به سوی حرم امام حسین(ع) پیادهرویهایِ تمرین ظهور حضرت است.
فرصت استثناییِ پیادهروی اربعین به سوی کربلا را قبل از ظهور از دست ندهید/ پیادهروی اربعین یک فرصت عجیب و استثنایی است که نباید آن را از دست بدهیم
•حتماً تجربهي استثناییِ پیادهروی اربعین به سوی کربلا را قبل از ظهور از دست ندهید و سعی کنید در این مراسم با عظمت حضور پیدا کنید. در دوران دفاع مقدس در جبههها معمولاً تمرینهای نظامی و پیادهرویهایی انجام میشد تا آمادگیِ رزمی افزایش پیدا کند. در طول دوران دفاع مقدس، پیادهرویهای زیادی به عنوان تمرین و برای کسب آمادگی برقرار میشد، و امروز میتوان گفت که پیادهروی به سمت حرم امام حسین،(ع) پیادهرویهایِ تمرین ظهور حضرت است.
•این پیادهروی اربعین، تنها کسب آمادگی جسمی نیست، باید روحِ انسان در جریان این پیادهروی، تمرین کند. این پیادهروی یک فرصت عجیب و استثنایی است که نباید آن را از دست بدهیم. هر یک قدمی که انسان در این مسیر نورانی بر میدارد، پاک کنندهي آلودگیهای روحِ انسان است. در روایت داریم، کسی که از زیارت حرم اباعبدالله(ع) باز میگردد، گناهان گذشتهي او بخشیده میشود و روح او پاک و مطهر میشود.
•امام صادق(ع) به یکی از اصحابشان میفرمایند: «کسی که به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش خارج شود، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله(ع) بر میدارد، یک حسنه برایش مینویسد و یک سیئه از او محو میکند. وقتی که به حرم میرسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده مینویسد. وقتی مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزین مینویسد. وقتی میخواهد بازگردد یک فرشتهي الهی در مقابل او قرار میگیرد و میگوید: رسول خدا(ص) به شما سلام می رساند، و پیغام می دهد که عمل را از سرگیر که گذشتهات بخشیده شده؛ مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ يُرِيدُ زِيَارَةَ قَبْرِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ص إِنْ كَانَ مَاشِياً كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَيِّئَةً حَتَّى إِذَا صَارَ فِي الْحَائِرِ كَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُصْلِحِينَ الْمُنْتَجَبِينَ [الْمُفْلِحينَ الْمُنْجِحِينَ] حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِكَهُ كَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِينَ حَتَّى إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَكٌ فَقَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص يُقْرِؤُكَ السَّلَامَ وَ يَقُولُ لَكَ اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَكَ مَا مَضَى»(کامل الزیارات/ص132) واقعاً همینطور است و این بخشیده شدن اعمال گذشته و پاک شدن پروندهي انسان بعد از پیادهروی اربعین را، واقعاً انسان با تمام وجود احساس میکند.
منبع:به نقل از سایت رجا نیوز