حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) چراغ راه بشریت
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری درباره فاطمه شناسی در ایام فاطمیه گفت: شخصیت حضرت زهرا(سلام الله علیها) و نوع نگرش ایشان و دفاعی که این بزرگوار از حریم امامت و ولایت انجام داد، باید برای مردم در این ایام بیان شود، زهرای مرضیه(سلام الله علیها) نه به عنوان یک زن برای دفاع از حریم شوهر بلکه به عنوان یک ماموم از امام خویش دفاع کرد.
وی در همین راستا افزود: به این موضوع می شود به دو شکل نگاه کرد. اول شخصیت وجودی حضرت زهرا(سلام الله علیها)، دوم رفتاری که این بانوی بزرگوار در هنگام دفاع از حریم امامت انجام می دهد. قرآن کریم به تعبیر بسیاری از تفاسیر شیعه و سنی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) را کوثر و شجره طیبه برای پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله) معرفی کرده تا نسل، ریشه و آثار پیغمبر از فاطمه (سلام الله علیها) برای عالم هستی باقی بماند.
این کارشناس علوم قرآنی به دعوت قرآن کریم از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) اشاره و اظهار کرد: به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) خطاب شد برای کوثری که به او عطا شده است قربانی کند، شتر نهر کند و نماز بخواند، سپس خطاب می کند که یقین بدان دشمنان تو ابتر هستند و تو صاحب ریشه، اولاد و نسل هستی. برای همین است که تاکید می کند که فرزندان فاطمه فرزندان رسول الله خطاب شوند.
حجت الاسلام والمسلمین بهاری ادامه داد: تنها جایی که در قرآن کلمه کوثر برای حضرت فاطمه(سلام الله علیها) نامیده می شود، در سوره کوثر است. تنها جایی که بر پیامبر انا اعطیناک خطاب می شود در سوره کوثر است. همه خطاب ها به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) از سوی خداوند با اعطی، یعطی و نعطی است یعنی بعدا عطا می کنیم و عطا خواهیم کرد اما در سوره کوثر خطاب می کند عطا کردیم.
وی درباره حدیث قدسی وارد شده از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) درباره بزرگی شخصیت بی بی دو عالم توضیح داد: رسول خدا می فرماید: اگر تو نبودی من این عالم را خلق نمی کردم و اگر علی نبود من تو را خلق نمی کردم و اگر فاطمه نبود هر جفت شما را نمی آفریدم. این حدیث قدسی نشان از شخصیت بی نظیر فاطمه زهرا(سلام الله علیها) دارد.
این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: امام صادق(علیه السلام) فرمود: عبادت، دعا و سخنان بی نظیر فاطمه زهرا(سلام الله علیها) می تواند چراغ راهی برای مجموعه بشریت باشد. حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرج) نامه ای به قاسم بن علاء همدانی می نویسد: قاسم، همانا مادر ما فاطمه برای من الگوی تمام عیار و خوب پروردگار عالم است. حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، درس چگونه رفتار کردن در محیط اجتماعی، عبادی و زندگی را هم به زنان و هم به مردان می آموزد.