امام حسین(ع) به ما آموخت از تحریم شیطان بزرگ نترسیم بلکه از خدا بترسیم
از تحریم خدا بترسیم نه ایادی شیطان
ما شاهدیم از جمله مسائلی که امام حسین(ع) مدام نسبت به آن تذکر میدادند، زیر بار ذلت نرفتن بود تا جایی که جان خود را تقدیم کردند. در این زمان چگونه میتوانیم از این رفتار امام حسین(ع) الگوبرداری کنیم؟
همان طور که اشاره داشتید اگر بخواهیم بخشی از ماجرای عاشورای امام حسین(ع) را مورد موشکافی قرار دهیم، با این سه کلمه برخورد میکنیم: «هیهات منا الذلة» یعنی هرگز زیر بار ذلت نمیرویم. تجسم صفات خدا برای انسان مختار در آن برهه زمانی به ما یاد میدهد که زیر بار ظلم نرو، هرچند تو هفتاد نفر و دشمن 30 هزار نفر باشد، هرچند تو را تحریم کنند و آب را به رویت ببندند، اما تو زیر بار ظلم نروی و بفرمایی «هیهات من الذلة». ما در مناجات شعبانیه از حضرت امیرالمؤمنین(ع) این را یاد گرفتیم که از این مورد ترس داشته باشیم: « إِلَهِی إِنْ حَرَمْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَرْزُقُنِی وَ إِنْ خَذَلْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَنْصُرُنِی؛ خدایا! اگر محرومم کنى پس کیست آن که به من روزى دهد؟ و اگر خوارم سازى پس کیست آن که به من یارى رساند»؟ اگر تو مرا تحریم کنی، چه کسی مرا روزی میدهد؟ ما نباید از تحریم شیطان بزرگ و جهان غرب بترسیم بلکه ما باید از تحریم خدا بترسیم. ما از کسی که دشمن اسلام است و تهدید به تحریم میکند نباید بترسیم، زیرا پشت ما به خدا و اهلبیت(ع) است. تمدن نوین اسلامی زمانی رقم میخورد که مسلمانان در مسیر اسلام قرار بگیرند.
امام حسین(ع) اصرار بر این دارند که زیر بار ذلت نمیروند و از سوی دیگر میبینیم آینده بشریت با حکومت عدل مواجه میشود.«هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِینِ الْحَقِّ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ؛ اوست کسى که فرستاده خود را با هدایت و دین حق روانه کرد تا آن را بر هر چه دین است غلبه دهد هر چند مشرکان را ناخوش آید». ما به کسانی که یک مقدار اعتقادات سستی دارند، عرض میکنیم خدایی که میفرماید من پیامبر(ص) را فرستادم «لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ؛ تا آن را [دین حق] بر هر چه دین است غلبه دهد»، آیا اسلام اکنون بر تمام ادیان غالب است؟ میگوییم خیر، در دوران ظهور اینگونه است. اگر اسلام متجلی شود، یعنی ظلم و فساد برچیده و امنیت برقرار میشود. امام حسین(ع) در ماجرای عاشورا مقدمه اسلام ناب را معرفی کرد که بخشی از آن ظلمستیزی است. بنابراین عاشورا نقش مهمی در تشکیل تمدن نوین اسلامی دارد. تمدن اسلامی یعنی جامعهای که در آن فضیلت موج میزند، یعنی در آن ظلم و گناه نمیشود و حق به حاکمیت میرسد.
منبع:به نقل از خبرگاری تسنیم