آداب غذا خوردن
✍️قبل از هر چیز باید متذکر شد که تمامی این آداب جزء مستحبات محسوب می گردند و اصلی ترین و مهم ترین امر این است که انسان، غذا و لقمه ای را که می خورد، از راه حلال به دست آمده باشد و شبهه ناک نباشد؛ زیرا اگر لقمه حرام باشد، انسان هر کدام از این مستحبات را انجام دهد، فایده ای ندارد؛ چون اصل را کنار گذاشته و به فرع پرداخته است. حضرت علی علیه السلام می فرمایند: زندگی را برای خوردن مخواه؛ بلکه خوردن را برای زندگی بخواه.
? شرح نهجالبلاغه، ج 20، ص 333
⭕️ و اما مستحبات غذا خوردن:
شستن دست ها پیش و پس از غذا. گذاشتن سبزی در سفره. درآوردن کفش ها. بر زبان آوردن نام خدا. خوردن با دست راست. آغاز کردن غذا با نمک و به پایان بردن آن با نمک یا سرکه ( نمک دریا و سرکه طبیعی انگور ). خوردن غذا به هنگام گرسنگی و اشتها. آغاز کردن با سبک ترین غذا. خوردن غذای گرم، پیش از سرد شدن. برداشتن لقمه های کوچک و جویدن کامل. دست کشیدن از غذا پیش از سیری. دست کشیدن بر چهره و دعا کردن پس از شستن دستان. به پشت دراز کشیدن پس از غذا و پای راست را بر پای چپ قرار دادن
پرهیز از زیاده روی. پرهیز از دمیدن در غذا. پرهیز از خوردن با دست چپ. پرهیز از خوردن پس از سیری. پرهیز از خوردن غذای داغ.پرهیز از خوردن در حالت جنابت؛ مگر با وضو. پرهیز از خفتن، بلافاصله پس از خوردن غذا. شکر و سپاسگزاری از خداوند و …