یک مطالعه جدید نشان میدهد که “تجربه نزدیک به مرگ"(near death experience) با یک پدیده دیگر به نام “رؤیای شفاف “(lucid dreaming) مرتبط است.
تجربه نزدیک مرگ یک تجربه شخصی است که ممکن است شامل احساساتی مثل احساس خروج روح از بدن، احساس شناور بودن، سکوت کامل، تجربه از هم پاشیدگی، دیدن تونل، دیدن نور، دیدن بستگان فوتشده و غیره باشد.
در حالی که این پدیده نادر است اما مطالعه جدید پژوهشگران “دانشگاه کپنهاگ"(University of Copenhagen) دانمارک نشان میدهد که اکثریت مردم این پدیده را تجربه کردهاند. بنابراین مطالعه، از هر ۱۰ فرد، یک فرد این پدیده را تجربه کرده است.
افرادی که این پدیده را تجربه کردهاند، نظرات متفاوتی درباره این موضوع دارند، برخی از آنها معتقدند تجربه نزدیک به مرگ مانند این است که در حال مرگ هستند و یک حس آرامش را تجربه میکنند اما برخی دیگر بر این باورند این پدیده گیج کننده است و حس خوشایندی نسبت به این پدیده ندارند. برخی دیگر نیز آن را بسیار ترسناک و همانند خودکشی توصیف کردهاند.
طی این مطالعه پژوهشگران اظهار کردهاند “تجربه نزدیک به مرگ"(near death experience) با پدیده “رؤیای شفاف"(lucid dreaming) مرتبط است.
رؤیای شفاف به رؤیایی اطلاق میشود که در آن فرد از این واقعیت که در حال دیدن رؤیا است، آگاهی دارد. در رؤیای شفاف، فرد توانایی کنترل محیط فیزیکی را ندارد ولی به صورت آگاهانه روی رؤیای خود کنترل داشته و حتی میتواند صحنه رؤیا را به میل خود تغییر دهد. به همین دلیل در رؤیای شفاف بسیاری از فانتزیها و غیرممکنها میتوانند قابل تجربه باشند.
افرادی که پدیده نزدیک به مرگ را تجربه کردهاند بر این باورند همانند رؤیای شفاف طی این پدیده آنها حس کردهاند روح آنها از تن جدا شده است و ارتباطشان با دنیای فیزیکی قطع شده است. طی این مطالعه پژوهشگران دریافتند شمار زیادی از افرادی که پدیده نزدیک به مرگ را تجربه کردهاند رؤیای شفاف را نیز تجربه کردهاند.
دکتر “دنیل کاندزیلا"(Daniel Kondziella) متخصص مغز و اعصاب و پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: ما طی این مطالعه دریافتیم که دو پدیده “تجربه نزدیک به مرگ” و “رؤیای شفاف” ممکن است با هم ارتباط داشته باشند. ما پیش از این ارتباط تجربیات نزدیک به مرگ را با حرکت سریع چشم در خواب تأیید کرده بودیم.
در وضعیتهای تهدیده کننده زندگی، حتی اگر بدن نمرده باشد، مغز به نحوی عمل میکند که گویی بدن مرده است که البته یک واکنش علمی پشت این موضوع نهفته است. این واکنش به وجود آمده در موقعیتهای ناگهانی و غیرمترقبه ناشی از رؤیای شفاف است زیرا مغز ما در زمان وجود مشکل یک مکانیسم دفاعی دارد.
این مطالعه در “انجمن عصبشناسی آکادمی اروپا"(European Academy of Neurology Congress) ارائه شده است.
منبع: ایسنا
به نقل از یکی از شاگردان شیخ
مرحوم حامدمی فرمود:
آقایی منزل ما آمد ،که رئیس یکی از گروه منتظرین در مشهد بود ،به او گفتم :شغلتان چیست؟
گفت:نانوایی سنگکی داریم.
گفتم:اگر کسی بیاید وروبروی نانوایی شما یک نانوایی باز کند شما چه عکس العملی از خود نشان می دهید ؟
گفت:معلوم است،می روم ازاو شکایت می کنم ؛چون نمی شوددوتا نانوایی روبروی هم باشند.
گفتم:بلند شو و دم و دستگاهت را جمع کن.تومنتظرامام زمان (عج)نیستی!برای چی می خواهی حضرت بیایند ؟
کسی در انتظار امام زمان (عج)به سر می برد که در کلاس تهذیب و اخلاص و بندگی قرار دارد .
تو هنوز خدا را رازق نمی دانی ،پس چگونه خودرا ساخته ای؟؟؟؟
منبع:کتاب بهترین شاگرد شیخ،صفحه۱۷۸،مهدی عاصمی
به گفته محققان، افراد مبتلا به دیابت می توانند با تغییرات ساده در رژیم غذایی، میزان قندخون شان را کنترل نمایند.
به گزارش بهداشت نیوز محققان دریافتند دارچین می تواند به کاهش میزان قندخون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. در این شرایط، بدن قادر به تولید میزان کافی انسولین نیست به همین دلیل میزان قندخون افزایش می یابد. در صورت عدم درمان دیابت، قندخون بالا می تواند منجر به بیماری قلبی و سکته شود.
به گفته محققان، افزودن دارچین به رژیم غذایی موجب بهبود حساسیت انسولین و کاهش میزان ورود قند به جریان خون می شود.
مطالعات نشان می دهد دارچین با اختلال در آنزیم های مختلف هضم، میزان گلوکز (قند) ورودی به جریان خون را کاهش می دهد. این روند موجب کُندشدن روند تجزیه کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش می شود. زمانیکه کربوهیدرات ها تجزیه می شوند، تبدیل به قند قابل هضم می شوند، سپس وارد جریان خون شده و میزان قندخون را افزایش می دهند.
دارچین از طریق کُندکردن روند تجزیه و جذب کربوهیدرات ها به کنترل میزان قندخون کمک می کند.
نتایج تحقیق اخیر نشان می دهد این عملکرد دارچین ناشی از وجود دو آنزیم است: α-amylase لوزالمعده ای و α-glucosidase روده ای. این دو آنزیم، فعالیت انسولین را تقلید کرده و موجب می شوند جذب گلوکز از طریق سلول ها کُند شود.
به گفته محققان، دارچین می تواند قندخون در حالت ناشتا را ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش دهد.
محققان توصیه می کنند مصرف روزانه یک گرم دارچین می تواند به افزایش حسایست انسولین و کنترل بهتر دیابت نوع۲ کمک کند. همچنین می تواند موجب کاهش میزان کلسترول بد بدن در مدت ۴۰ روز بعد از مصرف توسط افراد دیابتی میانسال شود.
منبع: مهر
دیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم برای مقابله با ضررهای ناشی ازآلایندههای هوا میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده و مصرف سیب و یک لیوان شیر را در برنامه روزانه خود داشته باشند.
به گزارش بهداشت نیوز این روزها معضل آلودگی هوا به شدت همه مردم را کلافه کرده و سلامت آنها را به مخاطره انداخته است.دستگاههای متعددی در این باره اقدامات مختلفی انجام میدهند و وزارت بهداشت نیز به عنوان تأمین کننده و متولی سلامت جامعه، هشدارها و توصیههای تغذیهای برای کاهش آسیبهای ناشی از آلایندههای هوا به مردم میکند.
زهرا عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که «وزارت بهداشت چه برنامهای برای کنترل آلودگی هوا دارد؟»، اظهار داشت: وزارت بهداشت تنها کاری که میتواند انجام دهد، دادن آموزش و هشدار به مردم است.
وی ادامه داد: برنامه مشترکی با سازمان محیط زیست و شهرداری داریم و وزارت بهداشت این موضوع را پیگیری میکند اما وظیفه این وزارتخانه فقط این است که اعلام خطر کند که سلامت مردم در زمان بالا رفتن آلودگی هوا به خطر میافتد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به آموزشهای تغذیهای به مردم درباره زمان آلودگی هوا، افزود: آموزشهایی در خصوص تغذیه مردم داریم. مصرف یک لیوان شیر کمک میکند تا از ضررهای آلایندههای که وارد بدن میشود، جلوگیری کند.
عبدالهی با تأکید بر مصرف بیشتر میوه و سبزی در زمان آلودگی هوا، متذکر شد: مصرف روزانه یک سیب نقش بسیار خوبی برای کاهش ضررهای ناشی از آلایندههای هوا دارد.
منبع: فارس
امام صادق علیه السلام:
به یاد آن ساعتی باش که بندبند تو در قبر از هم جدا میشوند و دوستانت بعد از به خاک سپردن از سر خاکت برمیگردند. این تذکر، تو را از هم و غم روزگارت تسلّی میدهد.
متن حدیث:
امام جعفرصادق علیهالسلام:
اُذکُر تَقطُّعَ اَوصالِکَ فیقَبرِکَ وَ رُجوعَ أحبّائِک عَنکَ اِذا دَفَنوکَ فی حُفِرَتِکَ… فَاِنَّ ذلِکَ یُسلّی عَنْکَ ما أَنتَ فیه.
"المحجّةالبیضاء، ج ٨، ص ٢٤١”