بوي نان باعث ميشود مهربانترشويد
بوي نعناع باعث بهبودخُلق وخو می شود
بوی دانههاي قهوه استرس راکم می کند
بوي پرتقال وليمو باعث افزايش انرژی ونشاط میشود
#اسرارخوراکیها
بیماری کووید ۱۹ که از خانواده کروناویروسهایی همچون سارس، مرس و… است، شاخهای جدید از این ویروس است که اطلاعات متخصصان روزبروز در مورد آن تغییر کرده و به روز میشود.
با افزایش مطالعات و کارهای تحقیقاتی اخیرا مشخص شده است که بهترین دما برای کروناویروس ۲۶ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است به شکلی که در دمای یاد شده ویروس میتواند تا ۴ روز عمر کرده و به راحتی از بین نخواهد رفت.
برخلاف آنچه که مطرح میشود، مصرف ویتامین C میتواند احتمال ابتلا به ویروس را افزایش دهد این درحالی است که ویتامین c برای بیماریهای تنفسی نیز مناسب نیست. از سوی دیگر مصرف ویتامینهای گروه B، زینک و در صورتی که از فقر آهن رنج میبرید، مصرف داروهای ضد فقر آهن توصیه میشود.
در صورت که تب شما بین ۳۷.۳ تا ۴۰ درجه سانتی گراد باشد این موضوع میتواند نشانهای باشد که شما احتمالا به کروناویروس مبتلا شدهاید. این در حالی است که با بروز بیماری آنفلوآنزا درجه حرارت بدن بیش از این میزان نیز خواهد شد.
مصرف آب فراوان به شکلی که رنگ ادرار شما به سفید تغییر کند توصیه میشود؛ همچنین نباید از مصرف فراوان میوهها غافل شوید.
دقت کنید که گلودرد و سرفههای خلط دار از نشانههای کرونا ویروس نیست و درصد بسیار کمی از مبتلایان ممکن است چنین علائمی داشته باشند.
بهتر است منزل شما تهویه مناسب داشته باشد و در طور روز با باز گذاشتن دربها و پنجرهها به گردش هوا در منزل خود کمک کنید. با توجه به اینکه این ویروس ملکولهای بزرگی دارد، نمیتواند از طریق هوا منتقل شود و معمولا بر روی سطوح مینشیند.
شرایط فعلی و تعطیلی مدارس و دانشگاهها برای تفریح نیست پس از خروج از منزل خودداری کنید و در صورتی که حیوان خانگی دارید او را برای گردش به بیرون از منزل نبرید.
در صورتی که مجبور به خروج از منزل شدید به محض ورود به منزل لباسهای خود را بلافاصله پس از ورود از تن خارج کرده و در محیطی مخصوص قرار دهید. در صورتی که امکانش برایتان فراهم است، با سشوآر گرفتن بر روی لباسها دمای لباس را بالا برده تا ویروسها از بین برود.
بنابر اعلام کانال خبری دانشگاه شهید بهشتی، از شست و شوی ماسک خودداری کنید و بنابر فراخور نحوه استفاده و مدت مجاز نگه داری ماسک آن را دور بیاندازید.
به گزارش مشرق، لیمو ترش یک منبع فوق العاده ویتامین C است که به دلیل وجود اسید سیتریک در آن به هضم غذا هم کمک زیادی میکند؛ به خاطر داشته باشید که آب لیمو یک ماده اسیدی است، مسواک زدن پس از خوردن آب لیمو موجب انتشار اسید آب لیمو در دهان میشود؛ به علاوه فشار مسواک بر دندانها در محیط اسیدی به مینای دندان آسیب میزند؛ توصیه میشود تا یک ساعت بعد از خوردن آب لیمو مسواک نزنید.
همچنین باید بدانید که ترکیب آب لیمو با نوشیدنیهای گرم مانند چای برای سلامتی دندانها مناسب نیست؛ گرما موجب تسریع واکنشهای شیمیایی شده و قدرت مخرب اسید آب لیمو بر دندانها را افزایش خواهد داد؛ بهتر است آب لیموی طبیعی را با آب سرد مخلوط و میل کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران
ناشتا خوردن خرما در روایات
یکی از توصیه های زمان مصرف خرما در احادیث، ناشتا خوردن آن است؛ پیامبر خدا صلى الله علیه و آله و سلّم در این باره می فرمایند: کُلُوا التَّمرَ عَلَى الرِّیقِ؛ فَإِنَّهُ یَقتُلُ الدّیدانَ فِی البَطنِ. ناشنا خرما بخورید؛ چرا که کِرم هاى شکم را مى کُشد. عیون أخبار الرضا علیه السلام، جلد 2، صفحه 48
خرما برای درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن مفید است. هر عدد خرما به تنهایی نزدیک 7 درصد نیاز روزانه ما به این ماده معدنی را تأمین می کند. یادتان باشد که خرما حاوی میزان خوبی فیبر، کلسیم و قند است. فیبر و کلسیم برای سلامتی روده و تقویت دستگاه ایمنی و همچنین استخوان ها مفید است. اگر به طور روزانه از این میوه مفید استفاده کنید با کمبود هیچ یک از مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن مواجه نخواهید بود.
خرما برای سلامت چشم ها
با افزایش سن قوه بینایی ضعیف می شود. برای پیشگیری از مشکلات بینایی، خرما موثر است چون حاوی زئاکسانتین است که سلامت چشم ها را تضمین و باعث تقویت آن ها می شود.
خرما برای کاهش وزن
مصرف روزانه خرما باعث ایجاد احساس سیری شده و مانع از ریزه خواری می شود. میزان بالای کربوهیدرات موجود در این میوه ی خشک باعث بهبود عملکرد و نرمی عضلات شده و زمینه را برای دفع سریع تر کالری ها فراهم می کند. البته به شرطی که در مصرف خرما دچار افراط نشوید.
منبع: تبیان
(يُنبِت لَكم بِهِ الزَّرْعَ وَ الزَّيْتُونَ وَ النَّخِيلَ وَ الاَعْنَب وَ مِن كلِّ الثَّمَرَتِ إِنَّ فى ذَلِك لاَيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكرُونَ) سوره نحل/ آيه 11
ممكن است چنين به نظر آيد كه اگر قرآن در آيات فوق از ميان انواع ميوه ها روى زيتون و خرما و انگور تكيه كرده به خاطر وجود آنها در محيط نزول قرآن بوده است ، ولى با توجه به جهانى و جاودانى بودن قرآن ، و عمق تعبيراتش روشن مى شود كه مطلب از اين فراتر است .
غذاشناسان و دانشمندان بزرگى كه ساليان دراز از عمر خود را در راه مطالعه خواص گوناگون ميوه ها صرف كرده اند به ما مى گويند كمتر ميوه اى است كه براى بدن انسان از نظر غذائى به اندازه اين سه ميوه ، مفيد و مؤ ثر باشد.
همانها مى گويند (روغن زيتون ) براى توليد سوخت بدن ارزش بسيار فراوان دارد، كالرى حرارتى آن بسيار بالا است،و از اين جهت يك نيروبخش است و آنها كه مى خواهند همواره سلامت خود را حفظ كنند، بايد به اين اكسير علاقمند شوند.
روغن زيتون دوست صميمى كبد آدمى است،و براى رفع عوارض كليه ها و سنگهاى صفراوى و قولنج هاى كليوى و كبدى و رفع يبوست بسيار مؤ ثر است .به همين دليل در روايات اسلامى نيز از آن مدح و تمجيد فراوان شده ، در حديثى از امام على بن موسى الرضا (عليهماالسلام ) درباره زيتون چنين مى خوانيم : (غذاى خوبى است ، دهان را خوشبو و بلغم را بر طرف مى سازد، صورت را صفا و طراوت مى بخشد، اعصاب را تقويت نموده و بيمارى و درد را از ميان مى برد و آتش خشم و غضب را فرو مى نشاند).
و از آن مهمتر اينكه در خود قرآن از درخت زيتون به عنوان شجره مباركه (درخت پر بركت ) ياد شده است .
با پيشرفت دانش پزشكى و غذاشناسى اهميت داروئى (خرما) نيز به ثبوت رسيده است.در خرما كلسيم وجود دارد كه عامل اصلى استحكام استخوانها است و نيز فسفر وجود دارد كه از عناصر اصلى تشكيل دهنده مغز و مانع ضعف اعصاب و خستگى است،و قوه بينائى را مى افزايد.
و نيز پتاسيم موجود است كه فقدان آنرا در بدن علت حقيقى زخم معده مى دانند، و وجود آن براى ماهيچه ها و بافتهاى بدن بسيار پر ارزش است .
اين سخن امروز در ميان غذاشناسان معروف است كه خرما از سرطان جلوگيرى مى كند، زيرا آمارهائى كه در اين زمينه تهيه شده نشان مى دهد در مناطقى كه خرما بيشتر مى خورند ابتلاى به سرطان كمتر است ، و اعراب و صحرا نشينانى كه در فقر غذائى به سر مى برند بواسطه خوردن خرما هرگز مبتلا به سرطان نمى شوند، عامل اين موضوع را وجود (منيزيم ) مى دانند.قند فراوانى كه در خرما وجود دارد از سالمترين قندها است كه حتى در بسيارى از موارد مبتلايان به بيمارى قند نيز مى توانند براحتى از آن استفاده كنند.دانشمندان در خرما سيزده ماده حياتى و پنج نوع ويتامين كشف كرده اند كه آنرا به صورت يك منبع غذائى غنى و بسيار پر ارزش در آورده است .به همين دليل در روايات اسلامى نيز روى اين ماده غذائى تاءكيد فراوان ديده مى شود، از على (عليهالسلام ) نقل شده كه فرمود: كل التمر فان فيه شفاء من الادواء: (خرما بخوريد كه شفاى بيماريها است).
و نيز روايت شده كه در بسيارى از اوقات غذاى على (عليهالسلام ) را نان و خرما تشكيل مى داد.و در روايت ديگر مى خوانيم : خانه اى كه در آن خرما نيست اهل آن خانه در واقع گرسنه اند!.در آيات سوره مريم نيز خواهد آمد كه خداوند مريم را در آن بيابان كه فاقد وسيله بود هنگامى كه عيسى را به دنيا آورده بود از رطب تازه روزى داد، و اين اشاره اى است به اينكه يكى از بهترين غذاها براى مادرى كه فرزند به دنيا آورده رطب تازه است ، و حتى در رواياتى كه ذيل آيه آمده مى خوانيم بهترين دارو براى چنين زنان همين ميوه است .
و اما در مورد (انگور) به گفته دانشمندان غذاشناس بقدرى عوامل مؤ ثر دارد كه مى توان گفت ، يك داروخانه طبيعى است ؟ علاوه بر اين انگور از نظر خواص ، بسيار نزديك به شير مادر است ، يعنى يك غذاى كامل محسوب مى شود انگور دو برابر گوشت ، در بدن حرارت ايجاد مى كند، و علاوه بر اين ضد سم است ، براى تصفيه خون ، دفع رماتيسم ، نقرس ، و زيادى اوره خون ، اثر درمانى مسلمى دارد، انگور معده و روده را لايروبى مى كند، نشاط آفرين و بر طرف كننده اندوه است ، اعصاب را تقويت كرده ، و ويتامينهاى مختلف موجود در آن به انسان نيرو و توان مى بخشد.انگور علاوه بر اينكه غذاى بسيار پر ارزشى است قدرت ميكرب كشى قابل ملاحظه اى دارد و حتى عامل مؤ ثرى است براى مبارزه با بيمارى سرطان .به همين دليل در حديثى از پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ): خير طعامكم الخبز و خير فاكهتكم العنب : (بهترين طعام شما نان و بهترين ميوه شما انگور است ).
اگر ما بخواهيم آنچه را غذاشناسان در زمينه اين ميوه ها گفته اند و روايات فراوانى كه در منابع اسلامى در اين رابطه نقل شده در اينجا بياوريم مسلما از روش تفسير خارج خواهيم شد، مقصود اين بود روشن سازيم كه تكيه كردن قرآن بر اين سه نوع ميوه بى دليل نيست ، و شايد در آن روز قسمت مهمى از آن بر مردم پوشيده بوده است .
منبع:
تفسير نمونه ج11 ص172تا176